Eenmaal per jaar onderhoud aan uw hefbrug is niet altijd voldoende om uw apparatuur in topconditie te houden. Naast het jaarlijkse bezoek van onze monteur zijn er ook dingen die u zelf kunt doen.

Schoonmaken en schoon houden

Groot deel van de storingen komen voort uit rommel en troep die de werking van de hefbrug hinderen. Hou de hefbrug altijd vrij van rondslingerende moertjes en boutjes. Vroeg of laat komt dit klem te zitten tussen kabelpoelies van een vierkolommer of vast onder de heftafel van een tweekoloms hefbrug. Hou de draagarmen en rijbanen van uw hefbrug zoveel mogelijk vrij van water maak het minstens een keer per maand schoon van stof en ander vol. Let wel op dat u het typeplaatje leesbaar houdt, maak dit dus niet schoon met argressief schoonmaakmiddel!

Wie wat bewaart, die heeft wat

Zorg ervoor dat u alle documentatie van de hefbrug goed bewaart. Hou een (Nederlandstalige) handleiding bij de hefbrug aanwezig zodat de gebruikershandleiding en technische gegevens voor iedereen toegankelijk blijft. Zo kunt u langer gebruik blijven maken van uw hefbrug, ook al is de fabrikant misschien niet meer actief.

Smeer zelf ook!

Sommige hefbruggen dienen soms wel iedere maand gesmeerd te worden. Voor met name mechanische hefbruggen met een spindel is het goed dit zeer regelmatig te doen. Kijk in de handleiding welk smeermiddel u dient te gebruiken en met welke frequentie dit moet gebeuren. Zo houdt u het langste plezier van uw hefbrug en kunt u vroegtijdige dure reparaties voorkomen.

Controleer uw draagrubbers

Hefbruggen met draagarmen hebben een draagrubber om te zorgen dat de auto niet van de hefbrug afglijdt. Deze rubbers zijn dus erg belangrijk en gelukkig ook eenvoudig te vervangen. Controleer regelmatig of de rubbers niet beschadigd zijn of versleten. Mochten ze aan vervanging toe zijn kunt u altijd met ons contact opnemen. Wij sturen u dan snel een nieuw setje toe.

Heeft u vragen of twijfelt u ergens aan? Bel ons!

Indien u wilt weten welke olie of smeermiddelen u moet gebruiken, neem vrijblijvend contact op met Lindeboom-GTG, dan kijken we samen met je naar wat voor uw hefbrug staat voorgeschreven.